5 motive pentru care merită să alegi jucării ecologice

5 motive pentru care ar trebui sa alegi jocuri ecologice pentru copilul tau

Ce sunt jucăriile ecologice?

Jocurile și jucăriile ecologice sunt fabricate din materiale naturale, iar procesul lor de fabricație nu poluează mediul, nu eliberează carbon sau gaze cu efect de seră, iar la sfârșitul vieții lor, sunt capabile să se biodegradeze. Știm cu toții că sustenabilitatea și îngrijirea mediului sunt esențiale, mai ales dacă ne dorim să oferim generațiilor viitoare un viitor sănătos, pașnic și verde.

Alegerile durabile sau nedurabile sunt făcute de noi în fiecare zi, atât de producători, cât și de consumatori, inclusiv în industria jucăriilor.

Astfel că, misiunea oricărui părinte, este de a-i proteja pe cei mici de orice factor dăunător. Părinții ar trebui să aleagă să protejeze mediul de joacă al celor mici, să le facă viața minunată și să le ofere atât jucării sigure și ecologice, cât și o copilărie sigură, distractivă și sănătoasă. 

De cele mai multe ori, poate fi greu să renunți la jucăriile din plastic, dar trebuie luat în considerare că trecerea către jucăriile ecologice poate fi un început bun, deoarece oferă siguranță și sunt prietenoase cu mediul.

De unde poți să cumperi jucării ecologice?

Pe Natural Cadouri Eco poți găsi o gamă largă de jucării ecologice disponibile, astfel încât să le creezi copiilor un mediu de joacă cât mai eco-friendly. Jucăriile sustenabile nu numai că te ajută să reduci consumul de plastic din viața copilului tău, dar îl și încurajează să se bucure de beneficiile produselor durabile, drept urmare sunt o investiție înțeleaptă. 

Așadar, data viitoare când micuțul tău cere o jucărie nouă sau dacă se apropie ziua lui de naștere, Crăciunul sau Ziua Copilului și trebuie să îi oferi un cadou, ia în considerare jucăriile sustenabile ca opțiune.

jucarii ecologice natural cadouri eco

Iată o listă de jocuri și jucării sustenabile de unde poți alege pentru a le oferi copilului tău:

 1. Set de cărți de joc din hârtie reciclată
 2. Yoyo din paie de grâu
 3. Pușculiță din bambus
 4. Frisbee din paie de grâu
 5. Joc X și 0 din lemn
 6. Jocuri logice din lemn
 7. Ursuleț pluș din RPET, vulpe pluș RPET
 8. Glob pamantesc din plută

5 motive pentru care ar trebui să alegi jocuri și jucării ecologice pentru copilul tău

 1. Jucăriile ecologice folosesc materiale sigure pentru mediu, fiind confecționate din materiale reciclabile, biodegradabile și naturale, precum lemn, țesături, paie de grâu, plută sau bambus.
 2. Îi încurajează pe cei mici să se joace în siguranță și să se distreze într-un mod eco-friendly. Găsește jucării antrenante și educative, care să le stârnească interesul și să le încurajeze creativitatea.
 3. Jucăriile eco-friendly oferă părinților posibilitatea de a-i învăța pe cei mici atât importanța protejării mediului înconjurător cât și a folosirii materialelor sustenabile
 4. Reprezintă o modalitate de a hrăni curiozitatea copiilor. Caută modalități de a stârni discuția: Din ce este făcută jucăria? Cum se face? Cât va rezista? Ce se întâmplă cu jucăriile odată ce sunt sparte? Explicațiile simple îi pot ajuta pe copii să înțeleagă de ce plasticul trebuie cumpărat cu moderație.
pusculita din bambus jucarii eco friendly cadouri eco

Sfaturi pentru alegerea jucăriilor ecologice

 • Ia în considerare cumpărarea de jucării din bambus. Este un material ușor, flexibil și durabil. În cultivarea lui nu sunt folosite pesticide sau erbicide, făcându-l un produs sigur și durabil;
 • Evită să cumperi jucării din PVC (vinil) deoarece pot conține numeroase substanțe dăunătoare;
 • Dacă totuși ești în situația în care vrei să achiziționezi jucării din plastic, alege unele care sunt etichetate fără BPA.
glob pamantesc din pluta cadouri ecologice

Ce trebuie să reținem?

 • Să ne jucăm sustenabil. Jucăriile ecologice sunt confecționate din materiale reciclabile și durabile, care sunt mai bune pentru sănătatea și siguranța copiilor noștri. Trăiește și asigura-le o viață lipsită de materiale plastice celor mici;
 • Oferirea de jucării ecologice și cadouri din materiale sustenabile ajută la reducerea cantității de poluare cu plastic; 
 • Majoritatea jucăriilor din plastic ajung de fapt la groapa de gunoi, sau mai rău, în ocean.