Anul acesta a fost unul dificil pentru noi toți și parcă încheierea lui este mai specială ca în alți ani. Îl vom sărbători diferit, desigur, însă gândul acela de la 12 noaptea cred că va fi unul comun: dacă am învățat ceva în 2020 este că pentru a avea o viață bună, pentru a fi fericit, condiția principală este să fi un DOer. Lucrurile bune nu ni se întâmplă ci le facem noi să se întâmple, împreună, având mereu grijă ca celor din jur și mediului în care trăim să e fie bine.
Pare că am început articolul cu o concluzie, nu-i așa? Urmează însă câteva idei care să te ajute ca, indiferent cum vei sărbători, să începi anul următor făcându-ți un cadou ție și întregii Planete, având grijă de ea.
Petrecere fără plastic
Știi deja asta dar pentru că uneori alegem calea comodă (nimănui nu îi place să spele pahare după petrecere): fă un efort și alege pahare adevărate în locul celor de plastic. Nu numai că este varianta ecologică, dar va face cu siguranță oaspeții petrecerii să se simtă eleganți și șic. Dacă vei prepara cocktailuri, alege paie din hârtie sau paie din bambus reutilizabile, pe lângă faptul că nu poluează, sunt și foarte cool.
Picture2 1
Reciclează tot
Cu tot efortul, în urma petrecerii de Anul Nou rămân o mulțime de ambalaje de la micile cadouri sau de la mâncare și băutură. Aici găsești un ghid complet de reciclare în România, sau, dacă vrei să fii și mai creativ, poți încerca să faci upcycling. Găsești tot ce trebuie să știi în articolul acesta.
Ia-ți un răgaz
Ia-ți un moment pentru a fi recunoscător. Oamenii recunoscători sunt mult mai fericiți pentru că se concentrează pe oamenii pe care îi iubesc, pe oportunitățile care sunt peste tot în jurul lor, pe lucrurile care le fac plăcere, timpul pe care îl au, locul în care trăiesc și prieteni care îi înconjoară.
Picture3
Pentru a face acest exercițiu cât mai ușor, fă-ți un jurnal al gratitudinii. Găseși aici pe și cu ce să scrii. Tu doar trebuie să îl umpli cu lucrurile bune din viața ta.