DOeri de viață bună.

Vă spuneam în articolul trecut faptul că, în esență, a fi un DOer de viață bună, a fi fericit cu tine nu înseamnă să “luăm” ci să dăruim, să facem și să ne îmbunătățim continuu viața și mediul în care trăim. Toți ne dorim să facem asta, însă, pentru a o FACE real, cel mai greu este în primul rând să te apuci și apoi să te ții de toate etapele.

Continuăm să îți dăm idei cu care poți să pleci la drum și să devii un DOer de viață bună cât mai eficent. Pentru că cel mai fain este să faci lucruri bune cu un efort cât mai mic, nu-i așa? Iar pentru asta trebuie să te asiguri că ai toate “instrumentele” care să te ajute să o faci.

Găsește-ți “De ce-ul?”

Cei mai mulți dintre noi ne pierdem visurile mari pe parcursul vieții pentru că nu avem un „de ce” clar. Când atribuim un scop tangibil visurilor noastre și desenăm imaginea “locului” în care vrem să ajungem, aprindem brusc focul necesar pentru a le alimenta. De ce nu am desena la propriu asta cu un creion plantabil? Astfel, plăntuța care va crește apoi din el ne va aduce aminte mereu despre ritmul în care trebuie să lucrăm pentru a ne atinge scopul.

Picture1

În plus, știind ce este acest „de ce” ne ajută să ne dăm seama dacă vrem să facem lucruri din motive corecte sau greșite. Deci, poți continua desenatul cu a împărți tot ceea ce trebuie făcut în scopuri mici, mai ușor de atins și care îți vor oferi o imagine mai clară referitor la ce simți referitor la fiecare pas. O poți face pe o agendă din materiale sustenabile și o poți păstra pentru a nota în ea evoluția ta. Găseși aici o mulțime de variante!

Picture2

Echilibrează dorințele și nevoile.

Mulți dintre noi găsim bucurie în bunurile materiale. Prin urmare, există o presiune constantă pentru a cumpăra din ce în ce mai mult în fiecare zi. Când reduci acest consum pentru a ajuta Pământul, înveți să ai un stil de viață minimalist. Casa ta devine apoi din ce în ce mai ordonată – și cui nu îi place mai mult spațiu? Aici găsești câteva lucruri simple pe care poți să le faci astfel încât să echilibrezi ce vrei cu ce ai nevoie.

Just do it!

Ce îi separă pe visători de cei care fac? Acțiunea! A FACE. Da, să adopți o abordare pozitivă și să începi ceva chiar înainte de a fi pregătit, este o modalitate care grăbește atingerea obiectivelor. Cum spune celebrul citat pe care îl tot întâlnim pe Facebook: dacă începi acum, mâine vei avea deja o zi de când lucrezi la scopul tău.