Locuri verzi și fermecate

Apasă play și citește.

Vești bune: sentimentul acela de fericire, de curățare, cel care îți dă senzația că dispar toate greutățile atunci când te afli în mijlocul naturii, nu este doar în capul tău. S-a dovedit științific că atunci când suntem înconjurați de natură ni se reduce automat nivelul de stres, se intensifică sentimentul de claritate și ni se activează instant cheful de viață.

Mai e încă un pic de soare, răcoarele încă nu s-a transformat în frig, e acea perioadă din toamnă în care un weekend printre copaci te încarcă pentru a fii tu soare atunci când vor veni ploile de Noiembrie. Am găsit pentru tine trei locuri superbe unde ai putea să fugi la sfârșit de săptămână ca să îți încarci bateriile.

Ursa Mică – Glamping Resort , Ciocanu, Argeș.

Foarte aproape de Brașov și la două ore de București se află acest loc, ales parcă pentru a stârni pofta de a face fotografii întruna, chiar și dacă numai mental. Doar imaginează-ți următorul moment: soarele răsare dinspre munții Bucegi și se reflectă pe crestele Pietrei Craiului. Este atât de liniște încât auzi un cățel care latră leneș de peste trei dealuri. Miroase a foc de lemne iar tu stai pe terasa cortului tău învelit într-o pătură moale și savurezi toate acestea.

Resortul îți oferă 12 corturi impermeabile cu vedere spre panorama spectaculoasă a Pietrei Craiului. Fiecare dintre acestea este echipat cu tot confortul de care vei avea nevoie și maximul pe care natura îl permite. Aici poți lega confortul de salbaticie, cutreiera văile și munții ziua, iar noaptea ai acces la cel mai mare ecran HD, pe care poti privi stelele direct din confortul cortului tau: cerul.

Pontul călătorului: Pe lângă bagajul mare, în care vei pune toate puloverele groase din dulap, ia cu tine și un rucsăcel mic în care să poți pune o gustare și niște apă cât vei explora toate minunățiile din zonă. Găsești câteva variante cool aici.

Căsuța cu Miez – rezervaţia naturală Valea Vâlsanului, cocoțată într-un nuc.

La o aruncătură de băţ de Transfăgărăşan se află această căsuță, cocoțată, la propriu, într-un nuc secular, ruptă parcă din povești sau din visele copilăriei tuturor.

Dacă te uiți în sus, poți vedea și auzi gaițe, pupeze, ciocănitori, mierle, vrăbii, ulii și încă vreo câteva specii sălbatice. Iar dacă te uiți în jos, poți vedea și auzi o sumedenie de pui, găini și cocoși de toate culorile, deoarece Căsuța cu Miez se află chiar deasupra unei părți din curtea păsărilor pe care gazdele le cresc. În interior îți stau la îndemână cărți, jocuri și un binoclu cu care, dacă ești norocos, poți vedea căprioarele care vin uneori la păscut pe dealul din apropiere. Dacă nu ești așa norocos, oricum poți vedea rațele.

Pontul călătorului: Pentru că totul din acest loc îți va aminti de copilărie, vei vrea sigur să sculptezi ceva dintr-un lemn găsit prin curte. Fii pregătit cu un briceag de lemn pe care să-l ai mereu în buzunar, cine știe când te izbește inspirația!

Chalet RO – cabană, Peștera, Brașov

Aflată la peste 1000 m altitudine, în localitatea Peștera, considerată poartă împărăției Pietrei Craiului, această căbănuță este super pentru un sejur de câteva zile cu familia sau prietenii apropiați. Dacă simți să împărtășești natura și cu aceștia, propune-le plimbări pe dealurile din jur, se pot închiria chiar și biciclete electrice dacă nu vă simțiți foarte harnici.

Pontul călătorului: Dacă ați ajuns acolo și a început ploaia, fii cel care salvează distracția cu un simplu pachet de cărți și zaruri de lemn. Dacă tot e cabană, să fie jocuri de cabană până târziu în noapte!