3 idei de cadouri office din materiale sustenabile

cadouri office eco-friendly

În zilele noastre, mediul de business a devenit din ce în ce mai preocupat de sustenabilitate, antreprenorii înțelegând importanța adoptării unei atitudini și a unor practici eco-friendly în activitatea de zi cu zi a companiei lor. Astfel, când vine vorba de cadouri pentru angajați, clienți sau parteneri, acestea ar trebui să reflecte viziunea și valorile culturii organizaționale ale unei organizații care crede în protejarea mediului înconjurător.

Așa cum membrii unei echipe unite fac dintr-o companie un loc mai bun, cadourile office din materiale ecologice pot contribui la o lume mai bună! Conform ultimelor studii realizate de către oamenii de știință, încălzirea globală are un impact semnificativ asupra planetei, lucru care afectează și va afecta pe viitor inclusiv activitatea companiilor și mediul de business în general. 

Un gest simplu de a-ți arăta cordialitatea față de oamenii cu care petreci o bună parte din zi la birou contribuie la un mediu de lucru pozitiv și ajută la coeziunea echipei. Așadar, iată 3 idei de cadouri office ecologice care îi vor încânta și îi vor inspira să adopte un stil de viață sustenabil:

1. Agenda A5 din hârtie de piatră

agenda eco hartie piatra

Deși trăim în era digitală, multe persoane încă aleg să folosească o agendă clasică pentru a-și organiza activitatea la birou și a-și nota cele mai importante informații. 

O agendă de calitate premium este o alegere cu care nu poți da greș când vine vorba de cadouri office. Pentru o amprentă de carbon cât mai redusă și o planetă mai puțin poluată, îți propunem o agendă A5 cu interior din hârtie de piatră. Coperțile și paginile sunt rezistente la șocuri mecanice și sunt impermeabile, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ în cazul în care se varsă un pahar de apă sau o cană de cafea, un accident care se poate întâmpla des la birou. 

Agenda din hârtie de piatră are 144 pagini punctate, printate cu cerneală din soia, de 100g/mp. Textura fină a paginilor și legătura plană conferă un confort sporit și asigură un spațiu de scriere generos pentru notițele și ideile posesorului. Mai mult, aceasta este prevăzută cu un buzunar atașat pe coperta din spate și semn de carte. 

2. Creion plantabil

creion plantabil eco friendly

Oricine are activitate de birou are nevoie de un creion de calitate. Fiind produse utile și practice, care merg mână în mână cu o agendă, creioanele rămân și în prezent unele din cele mai potrivite cadouri office. Pentru a-i încuraja pe colegii, angajații, clienții sau partenerii tăi să adopte un stil de viață eco-friendly și fără risipă, îți recomandăm să le oferi drept cadou un creion plantabil (sprout), acesta fiind un produs 100% zero-waste și neconținând plastic sau plumb.

Un creion plantabil poate fi acel cadou inedit și surprinzător, fiind biodegradabil, ecologic și 100% natural. După ce creionul consumat devine prea mic pentru a mai putea fi utilizat, acesta poate fi plantat cu capsula în pământ, de unde va crește mai târziu o plantă de busuioc, chia, roșii cherry, coriandru, margarete, salvie, cimbru sau floarea soarelui.

3. Mousepad din plută cu încărcător wireless și suport de telefon

mousepad pluta

Fiind unul dintre cele mai versatile cadouri office, acest mousepad din plută poate fi utilizat atât ca suport de telefon în timpul videoconferințelor, cât și ca încărcător wireless. Acesta are suprafața realizată integral din plută și este dotat cu un încărcător wireless de 5W, compatibil cu toate smartphone-urile de ultimă generație. Mousepad-ul inteligent are o dimensiune de 20,5 x 1,1 x 8,7 cm, o greutate de 123 de grame și este prevăzut cu un cablu TPE cu o lungime de 120 cm, care nu conține PVC.