Te-ai uitat vreodată în dulapul tău și ai simțit că nu ai nimic de îmbrăcat?

Majoritatea femeilor poartă aproximativ 20% dintre hainele lor, 80% din timp. Da, asta înseamnă că foarte multe dintre hainele pe care le avem, văd extrem de rar sau chiar deloc lumina zilei. Și totuși, se întâmplă foarte des ca atunci când deschizi dulapul să simți ca nu ai cu ce te îmbrăca și atunci inițiezi o ședință de shopping spontană în care nu faci altceva decât să încarci și mai mult umerașele. Asta pentru că, după bucuria momentului, hainele noi se amestecă cu celelalte și, cel mai probabil, sunt purtate peste câteva luni sau uneori, niciodată.

Știm cu toții ce e de făcut doar că simplul gând că trebuie să rearanjezi toată garderoba te face să amâni tot timpul această activitate. Pare imposibil să te eliberezi de o mare parte din haine, chiar dacă nu le-ai purtat în ultimii 5 ani, nu-i așa? Ai investit în ele, fie bani, fie amintiri. Ce dacă rochița roșie încă are eticheta pe ea? Dacă, cumva, într-o seară de toamnă caldă te va invita cineva la un concert de muzică clasică ținut în aer liber, unde să se stea jos, atunci o vei purta. Toate condițiile trebuie îndeplinite: nu poți sta atâtea ore pe tocuri (iar fără rochia îți face picioarele scurte), e prea aerisită pentru interior, prea lungă pentru o seară de dans și prea elegantă pentru orice altă activitate. Dacă ești sinceră, știi ca nu ai să o porți niciodată.

Pe de altă parte, gândește-te altfel: cu siguranță ți-ar plăcea să îți vezi toate hainele și să ai loc pentru altele noi. Prin urmare, iată câteva sfaturi și trucuri despre cum să îți organizezi garderoba și cum să afli ce să păstrezi și ce să nu păstrezi. În felul acesta, pe lângă faptul că îți eliberezi dulapul, la final, te vei simți ți tu mai liberă.

  • Calitate versus cantitate

Alege întodeauna piese vestimentare de bază din materiale de calitate, care să se așeze pe tine confortabil. Aici ne referim la clasicul tricou alb, pe care îl purtăm cu blugi si adidași sau, accesorizat, chiar cu tocuri. Vei simți instant diferența între unul normal și cel din bumbac organic certificat GOTS.

woman in white tank top and blue denim jeans wearing brown sunglasses sitting on brown wooden
  • Definește-ți stilul

Fă-o fix pentru astăzi. Nu pentru peste un an, pentru când vei schimba jobul sau vei slăbi 5 kilograme. Tot ce ai în dulap trebuie să fie purtabil acum, să fie potrivit stilului de viață pe care îl ai. Stai mult în aer liber? O pereche de ochelari din paie de grâu și bambus poate fi o piesă care îți este necesară, ca să nu mai vorbim de faptul că materialele din care este făcută pot fi începutul unei conversații interesante.

Cumpără responsabil, piesele care sunt astăzi foarte trendy, nu vor mai fi la anul. Alege piese clasice, în culori neutre și completează-le cu câteva elemente statement, în culori sau texturi deosebite.

  • Ține minte: dulapul îți definește viața

Atunci când te grăbești să cumperi un chilipir, gândește-te că pentru a avea prețul acela nu a fost produs în cele mai bune condiții, oamenii care l-au făcut este foarte probabil să nu fi fost plătiți cu mai mult de 1 $ ora. Orice cumperi îți încarcă dulapul nu doar fizic, ci și cu povestea acelei piese vestimentare sau accesoriu. Așadar, fii mândră de absolut fiecare element de pe umerașele tale și asta se va transmite și în starea ta generală. Respectă-ți hainele, aranjează-le și îngrijește-le cât mai bine. În felul acesta vei avea grijă atât de tine cât și de planetă și ceilalți oameni.