Obiceiuri sănătoase de toamnă târzie

Vine iarna, bine-mi pare, sănătatea mi-e în floare!

Având în vedere contextul în care ne aflăm, suntem chiar mai atenți decât până acum la sănătatea noastră. Deja au trecut două luni calendaristice din toamnă dar parcă abia acum o simțim cu adevărat. Odată cu scăderea temperaturilor și a orelor de lumină, avem tendința de a intra tot mai mult în hibernare, precum ursuleții, ceea ce știm deja că ne scade imunitatea și (poate mai grav, doamnelor) duce la la creșterea în greutate. Să vorbim așadar despre ce obiceiuri sănătoase putem să adoptăm, măcar până vine agitația sărbătorilor peste noi.

  1. A-FA-RĂ!

Au scăzut temperaturile dar parcă nu chiar cât să ne țină de tot în casă. Punem o geacă impermeabilă pe noi, în cazurile grave chiar o pelerina de ploaie (care este și biodegradabilă!) și ieșim la plimbare! În parc, dacă nu apucăm să mergem mai departe. Nu există scuze. Ideal e, desigur, să alegem un loc cât mai verde, în natură, pentru a ne deconecta de oraș și de a ne încărca cu energie pozitivă. În plus, expunerea la soare, chiar și prin nori, îți crește nivelul de vitamina D, te face mai fericit și îți îmbunătățește concentrarea, potrivit Harvard Medical School.

P.S. Copiii și cățeii vor fi cei mai fericiți ?

2. NU RENUNȚA LA MIȘCARE

Dacă tot te-ai mobilizat și ai ieșit, fă și mișcare. N-ai chef? Pune-ți melodia favorită în căștile wireless, energizează-te și hai la mișcare! În felul acesta vei putea gusta și brioșa aceea la care te-ai tot gândit.  Ca să nu te plictisești, deschide ochii larg și admiră peisajul în schimbare într-o alergare, drumeție sau plimbare cu bicicleta.

3. MEDITEAZĂ

Dacă până acum nu ai avut timp, telefonul suna întruna ca să te scoată în oraș, acum, că toată lumea s-a liniștit, profită de asta și meditează. Ia-ți cel puțin cinci minute pe zi pentru asta. A-ți face timp să îți liniștești mintea te poate ajuta să te recentrezi, să te liniștești și asta îți permite apoi să faci față stresului vieții.

4. POATE SUNA CIUDAT DAR..FĂ UN CADOU DEOSEBIT CUIVA!

Când dăruiești ceva, te bucuri de fericirea celui care primește cadoul, iar științific vorbind, îți crește nivelul de serotonină și automat, nivelul imunității. Poți alege, în funcție de ocazie sau buget, între un super creion plantabil, mai exact unul din care o să iasă o plăntuță, sau, dacă vrei să impresionezi, o pereche de căști wireless din bambus. Orice va fi, sigur se va bucura!