ECOwork from home

ECOwork from home – obiceiuri bune pentru tine și mediu

Pare că mai durează un pic până ne întoarcem la birou și cu siguranță am căpătat obiceiuri noi de când lucrăm de acasă. Dacă și tu ai devenit mai conștient de câte deșeuri producem de când le vezi adunate zi de zi, citește mai jos câteva idei despre cum poți să le reduci și ce alte obiceiuri ECO poți să adopți. Ca să prinzi curaj, însuși fatptul că nu te deplasezi cu mașina generează o amprentă mai mică de carbon, adică poluează mai puțin. ?

  1. Alege ca obiectele care îți ușurează munca să fie din materiale sustenabile

Știai că lucrătorul mediu de birou generează aproximativ 2 kilograme de deșeuri “de papetărie” în fiecare an? Din fericire, produsele de astăzi te pot ajuta să îți îmbunătățești eficiența. Trucul este să folosești materiale de birou care nu generează deșeuri sau sunt biodegradabile. Dacă îți place stilul clasic, poți alege un caiet din piele reciclabilă sau dacă ești high-tech poți să îți iei o agendă din plastic reciclat cu încărcător wireless integrat. Aici găsești multe alte modele printre care sigur îți vei găsi ceva care să ți se potrivească!

Picture1 1

2. Maximizează folosirea luminii naturale

Maximizează lumina naturală acolo unde este posibil, astfel încât să nu te bazezi pe iluminarea artificială în timpul zilei de lucru. Dacă poți, așează biroul cât mai aproape de fereastră și dacă tot faci asta, profită și mai mult de aceasta pentru a îți încărca deviceurile cu ajutorul încărcătoarelor solare care, pe lângă faptul că sunt eco mai sunt și super frumoase.  Take a look!

Picture2 2

3. Din când în când schimbă casa cu un nou spațiu de lucru

De asemenea, poți reduce impactul asupra mediului mergând “la serviciu”  în alte locații din când în când, cum ar fi la o cafenea din apropiere. Te îmbraci bine, alegi una cu încălzitoare bune și la finalul zilei te vei simți ca după o zi pe pârtie ? Acest lucru este eficient deoarece reduce consumul de energie din casă și poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a schimba și energia ta interioară. Dacă însă nu ai chef de oameni, ieși măcar la o plimbare în parc cu cafeaua fierbinte în termos.