Gadgeturi ECO-friendly care să-ți susțină stilul de viață verde

Eco, bio, sustenabil, durabil. Sunt toate cuvinte care ne ajută să ne definim cât mai bine stilul de viață pe care îl avem sau pe care ni-l dorim. Pentru a îl avea, avem nevoie de voință, perseverență dar și mai multe tipuri de știință care să ne ofere tehnologia necesară unui astfel de stil de viață fără a ne izola în vârful unui munte.

Ecotehnologia este una dintre acestea. Pregătește-te, urmează o definiție lungă. Ecotehnologia este o știință aplicată care urmărește să îndeplinească nevoile umane provocând în același timp o perturbare ecologică minimă, prin valorificarea și manipularea forțelor naturale pentru a le valorifica efectele benefice. Ecotehnologia integrează două domenii de studiu: „ecologia tehnicii” și „tehnica ecologiei”, care necesită o înțelegere a structurilor și proceselor ecosistemelor și societăților. Toate ingineriile durabile care pot reduce daunele ecosistemelor, adoptă ecologia ca bază fundamentală și asigură conservarea biodiversității și dezvoltarea durabilă, pot fi considerate forme de ecotehnologie.

Desigur, o definiție atât de complicată ne face să ne ducem cu gândul la sisteme foarte complexe, cum ar fi un sistem de producere a energiei eoliane însă, la nivel personal, putem să ne bucurăm de aceasta folosind gadgeturi eco ce au același efect, la nivel micro: valorifică ce ne dă natura provocând o perturbare minimă acesteia. Iată câteva exemple super cool și utile.

Ai ferestre mari și vrei să îți crești independența de rețeaua de electricitate și în același timp să fii mai eco friendly? Poți alege una dintre variantele de încărcător solar.

Incarcatorul cu design de copac Ginkgo cu 5 panouri solare plasate pe un suport natural din bambus. Oriunde îți vei așeza telefonul mobil sau tableta, le va încărca deodată. Copacul solar Ginko XD Design este dotat cu o baterie Li-Ion al cărei nivel de încărcare este afișat prin iluminare cu LED-uri.

Picture1 1

O altă variantă este încărcătorul solar NOTOS, 2200 mAh. Despre el nu vă povestesc, vă las să vă uitați la ceva fain, n-are cum să nu vă placă ce simplu e de folosit.

Dar nu doar încărcătoarele solare intră în categoria gadgeturi ECO, una dintre boxele din materiale sustenabile poate fi o alegere bună. Aici găsești o varietate mare de boxe din bambus sau din paie de grâu.

Favorita noastră este boxa dubla din bambus “X speaker”portabilă, în primul rând pentru super calitatea sunetului și apoi pentru faptul că are o baterie de 2200mAh ce îi permite un timp de funcționare de până la 6 ore.

Picture2 2

În zilele noastre, ideea de a duce o viață sustenabilă este din ce în ce mai populară însă ne dorim să rămânem conectați cu tehnologia. Putem face asta făcând alegeri cât mai ecologice, totul în scopul de a da o mână de ajutor Planetei. Revenim în curând și cu alte idei noi pentru tine!